Paine cu lapte

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 4263 vizualizari

 

O paine pufoasa cu gust de lapte dulce, care chiar nu are cum sa nu-ti placa...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata( sau un cubulet proaspata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Se incalzeste intr-un ibric laptele, se adauga apa si apoi untul, nu se lasa mult, atunci cand folosim amestecul sa fie caldut spre rece. Turnam in vasul de facut paine . Adaugam faina pana acoperim lichidul, punem sarea pe margini, zaharul in centru si drojdia peste zahar.

Framantam zece minute si lasam apoi la crescut, pana isi dubleaza volumul.
Formam painica, o crestam in semn de cruce cu coada unei linguri de lemn, o ungem cu putin lapte presaram faina si o bagam la cuptorul deja incins la 220 grade pentru o jumatate de ora...si pofta mare!
( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

RuxyRux 1

19.01.2011, 19:00

Cu toata dragostea Mela Ma bucur ca ai probat-o

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:53

chiar asa cum sa nu-mi placa?

DIANA B 1

07.03.2011, 11:54

Oare cum de mi-a scapat aceasta painica deosebita ?!?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa rosie